søndag 10. november 2013

Maskemarkører kan være så mangt

Maskemarkører er nyttige og nødvendige, og finnes i et utall av fasonger og materialer. Noen ganger er de fancy og flotte med perler og annen pynt og kan være rene smykker. 
Ulempen med de jeg har prøvd er at de har en tendens til å henge seg fast i maskene og er mer i veien enn til nytte. Andre kan være mindre flotte å se på men har det med å gli ut og forsvinne.  For meg er det enkle oftest det beste, og det gjelder så avgjort når det kommer til maskemarkører. Tidligere brukte jeg bare en tråd som lå mellom maskene, og det bruker jeg stadig når jeg vil følge med på antall omganger som blir strikket. Da bare flytter jeg tråden ved hver 5,3 eller hvilken som helst antall rader jeg har behov av. En trådende kan også knytes til en liten løkke som fungerer utmerket som maskemarkør når men vil holde rede på antall masker på samme omgang. Noen ganger kan det være lurt å lage dem i forskjellige farge for lettere å huske hvor de forskjellige ting skjer på pinnen. F.eks en farge for der hvor økningene skjer, en farge der et mønsteret slutter og et annet begynner, en farge for begynnelse og midt osv. Disse enkle maskemarkørene koster ingenting ,er lette å bruke og fungerer utmerket. Jeg kommer aldri til å bruke noen andre, uansett hvor fine og flotte de måtte være.10 kommentarer:

 1. Hyggelig jeg tar tråd også og jeg er fornøyd. Spennende hva strikker du? Mønsteret ser ut veldig fint og deilig farger.
  Ha en herlig søndag. Hilsen kommer fra Viola.

  SvarSlett
 2. Kan inte annat är säga mig enig med dig men nu har jag aldrig haft några tjusiga markörer heller. Jag använder tråd men i det sista också vanliga binders, dom har jag ju också i olika färger så jag vet var jag är.
  Vad stickar du för fint nu? Fina färger i dina mönster :)

  SvarSlett
 3. Uansett type er det kjekt med maskemarkører :-) Jeg må innrømme at jeg blir fristet til å kjøpe fine markører, en liten glede i hverdagen - men noen ganger henger de seg opp, ja. Syns jeg drar kjensel på mønsteret, forresten :-) Fine farger!

  SvarSlett
 4. Jeg har også prøvd "fancy" maskemarkører, men hos meg fungerer sikkerhetsnåler best. Som en god nr 2 bruker jeg tråd. Det har jeg nok fått inn med morsmelka og gammel vane er ikke god å vende :D

  SvarSlett
 5. Hehe kjenner meg igjen, blir som oftest en garnstump her også!
  Nydelig mønster og farger på det du strikker.

  SvarSlett
 6. Jeg brukte tråder før, men etter å ha fått et sett nydelige perlede maskemarkører som er kanonbra i bruk er jeg helt frelst og går kun tilbake til trådene i nødstilfeller:)

  SvarSlett
 7. Helt enig med deg der at tråder er det aller beste, jeg pleier å ha på fine perler på trådene for å "pynte litt på" - da blir de heller ikke så lette og lett ramler av - får mer styring på de :-). Og til det du spurte om angående garnet Hverdags så er det mer enn nok med ett nøste :-) Ha en fin kveld!

  SvarSlett
 8. Helt enig! Jeg gjør det på akkurat samme måte, både med tråden (ved flettestrikking f eks) for å telle omganger, og "hempene" for å markere begynnelsen/midten etc på omgangen. Jeg har en hel eske full av vakre maskemarkører som jeg både har fått, kjøpt og vunnet, og det er nesten synd å ikke bruke dem - men de er jo pene å se på da :-)

  SvarSlett
 9. Sånne markører har jeg også, bare i andre farger :)

  - Marianne

  SvarSlett
 10. Jeg er også mest fornøyd med selvlagede trådmarkører,
  de er alltid tilstede, om man mister en, er det ingen sorg.
  Bare å lage en ny!
  Og restegarn er jo som erfart noe man alltid har tilgjengelig,
  så det blir ingen ekstrautgifter!

  SvarSlett

Tusen takk for at du tok deg tid til å legge igjen en kommentar,
jeg setter stor pris på hver eneste en.