mandag 25. november 2013

Restegarnslue

Innimellom telling og trådfesting på denne genseren tyr jeg til småstrikk, for dette er ikke TVstrikk for å si det sånn. 
Når hodet går en smule varmt er det velsigna godt å ty til noe som absolutt ikke krever annet enn å flytte masker fra den ene pinnen til den andre. Og heldigvis så er det tid og behov for mange forskjellige slags tilbehør som det så fint heter.
Jeg har inntrykk av at barnehage barn nærmest ikke kan få nok av luer, sokker, votter (skulle ønske jeg var flinkere til å strikke votter), og halser. Slike små plagg har en forunderlig evne til å forsvinne, glemt hos venner, eller under stein eller stubbe ute et eller annet sted.
Og så vokser de jo og trenger større sokker, lengre luer osv... eller kanskje det heter lengre sokker og større luer. Okke som er det kjekke små ting å strikke.
Denne her lua er strikket av noen rester tykkere alpakka, jeg tror det er Sandnes alpakka i de grønne og mørk brune stripene og helt sikkert Pickles  pure alpaca i de brune og beige.Jeg la opp 120 masker tror jeg og strikket 4 r og 2 vrang  ca 14-15 cm før jeg begynte fellinga. Felte først i feltene med rett masker og etter noen omganger med 3 r og 2 vr, felte jeg i vrangmaskene. Slik fortsatte jeg med fellinger i annet hvert felt til det bare var noen få masker igjen og lua var ferdig. 


9 kommentarer:

 1. Det er en fantastisk genser du holder på med bak der! Utrolig lekker! Lurer litt på hvor mønsteret finnes, men finner kanskje ut av det litt lenger nedi nybloggen din!

  SvarSlett
 2. Så vacker tröja du lagar, underbara färger.
  Mössor och sockor och sånt går alltid åt, fint dom har någon som kan sticka :)

  SvarSlett
 3. Wow, den genseren er det mye arbeid med! Blir flott :)
  Herlig lue, restegarn er fint å bruke til slike små prosjekter.

  SvarSlett
 4. Nydelige farger på restegarnslua di! Gleder meg også til å se genseren på. Det vi ser på bildet lover godt....

  Ha en fin mandagskveld!

  Klem fra Ingunn

  SvarSlett
 5. Det blir en knallfine genser... så søt mønsteret og farger... jeg ønsker deg glede med strikke.
  Og jeg har skjønne ikke - Oppskrifter kan jeg kjøper? Eller?
  Min datter ringer meg - sønn bruker nye lue og jeg har på pinne i dag - jeg tar 110 masker med pinne 3,5. Lua må passer fin.
  Din restegarnlua ser ut veldig fin og jeg mener denne passer perfekt. Ha en hyggelig mandagkveld. Hilsen fra Viola.

  SvarSlett
 6. Jeg skjønner ikke hvem som spiser "småstrikket"... Flott lue! Og deilig å få brukt litt rester:)

  SvarSlett
 7. Oj, den genseren blir flott!! Og lua også, liker sånne "flate" fellinger (- dvs jeg liker ikke når det blir for mye snurp i toppen). Sitter godt over ørene, og den nye eieren ser veldig fornøyd ut :-)

  SvarSlett

Tusen takk for at du tok deg tid til å legge igjen en kommentar,
jeg setter stor pris på hver eneste en.