torsdag 9. januar 2014

Gåtefullt

Liker du gåter? Jeg gjør. Det kan være morsomt å gruble seg frem til løsninger på gåter som krever litt tankevirksomhet, og jeg er like forbauset over svaret idag når barnebarna spør som jeg var da barna mine var små og spurte om jeg visste hva det var for noe som gikk og gikk og aldri kom til døren?
Klarer du denne?
Hvilket dyr er flinkest til å pante flasker?
Et anagram er en slags gåte hvor man skal lage nye ord ved å stokke om bokstavene i et gitt ord. Her skal du få et å prøve deg på:
SKRIKET
Svaret som i allefall kan være to nye ord får du helt på tampen av innlegget

Wikipedia har denne forklaringen på hva en gåte er for noe.
En gåte er et spørsmål med et svar som er ukjent eller vanskelig å finne. Gåter kan være dype filosofiske spørsmål, mysterier en forsøker å løse i vitenskapen, eller en form for underholdning.

Jeg holder på med å strikke en gåte som mange andre strikkeentusiaster rundt om verden . ( Ravelry KAL fra torirot). Denne gåten kvalifiserer vel under kategorien underholdning tipper jeg. Det er i alle fall ganske gøy, men også en smule frustrerende fordi det er så mange ting jeg ikke vet. Fargekombinasjonen er en ting; å bestemme fargene før man vet mønsteret er ingen enkel sak for meg. Valg av garn er en annen, selv om strikkefastheten er oppgitt. Strikkefasthet er en gåte i seg selv, for det hender rett som det er at min strikkefasthet stemmer dårlig med den som oppskriftene oppgir selv om garntypen er den samme. Men når det er sagt så har jeg aldri vært så opptatt av strikkefasthet, for jeg har stort sett strikket etter eget hode og da får jeg det alltid til å stemme. Problemene eller utfordringen med strikkefasthet kommer når man skal strikke etter mønster og ønsker bestemte og på forhånd angitte mål.


Disse vottene var en annen og tidligere gåtesamstrikk fra torirot, men jeg har strikket dem etter at den var ferdig og alle løsningstråder var kjente.
Da var det strengt tatt ingen gåte lenger for jeg kunne bestemme farger utfra en helhetsvurdering og gjøre mine forandringer for å få en bedre tilpasset vott.
Helt fra jeg for noen uker siden begynte vottestrikkingen har jeg strevd med gåten; hvor mange masker og hvor mange rader trenger jeg for å få en vott strikket i Rauma finullgarn til å passe mine hender?
Nå er den gåten løst for disse vottene passer perfekt.  Jeg trenger mellom 60 og 64 masker, ca 20 omganger før tommel (etter vrangbord), og ca 30 omganger før felling på p str. 2,5.
Før du får svarene så vil jeg bare si at om du har lyst til å være med å strikke torirots gåte så er det tid frem til den 14 for melde seg på gåtesamstrikken på ravelry-

Panteren er flinkest til å pante flasker og bytter du rundt på bokstavene i "skriket" kan det bli både strikke og sikkert.

5 kommentarer:

 1. Nydelige votter i herlige farger!

  SvarSlett
 2. Vad bra att du har hittat fram till riktigt antal, nu kommer det bli massor av lagom stora vantar framöver. Sån som dina andra ser också dom här stiliga ut :)

  SvarSlett
 3. Flotte votter! Jeg har prøvestrikket begge parene for Tori, og hennes votter er gjerne litt store for meg. Det løser jeg glatt med å strikke litt strammere, no problem. Ellers gjør jeg som deg - tilpasser underveis så det passer til meg/ den som skal ha det. Det er sjelden det blir helt hakkandes gæernt (men bevares, det skjer jo!). Fin fargekombi på vottene dine!
  Ha en riktig fin helg!

  SvarSlett
 4. Hyggelig jeg hadde begynnt også med Mystery Mittens fra Torirot. Riktignok i forgårs. Og jeg gleder meg veldig, at jeg fant... denne fine strikke-gåte-lek :-) Den er riktig morsom, selv om jeg hadde noen trøbbel å begripe ravelry (jeg var intetanende).
  Jeg liker å strikke med mønster og farger. Ha masse moro med strikke fortsatt. Stor klem fra Viola

  SvarSlett
 5. Sonnentor - fantastisk å strikke, men jeg må bestrebe meg med lade bildene på ravelri.
  Jeg strikkene votter for meg og så jeg kan prøve og strikke med veldig bra passform.
  Ha veldig fin moro videre med hjemmelige hagen. Så deilig jeg så filmen for noen dager.
  Hjertelige hilsen fra meg.

  SvarSlett

Tusen takk for at du tok deg tid til å legge igjen en kommentar,
jeg setter stor pris på hver eneste en.