mandag 27. januar 2014

Doris makes my day


Så kom endelig mønsterboken med Dorisvottene inn i mitt strikkebibliotek også. 
Første gang jeg så disse vottene var hos Silkesauen, og de kom umiddelbart på strikkeønskelista mi.
Jeg likte mønsteret, enkelt og stilig, og det gir rom for utallige fargekombinasjoner. På Ravelry er det nå 26 forskjellige fargekombinasjoner av denne votten og alle er like fine.
Boka måtte bestilles og så snart den var i hus begynte jeg. Den har mange fine vottemønstre, både fingerløse og hele votter, så det må sies å være et godt kjøp. Jeg er superfornøyd, og den kan lett komme til å bli slitt.                                  
"Vantar för alla årstider" er skrevet av Clara Falk og Kamilla Svanlund. 
Mønsterdiagrammene er greie å lese, men det er et par ting som den uerfarne vottestrikkeren  jeg er, lurer på. Det er ikke oppgitt noen farger der tommelåpningen er, iallefall ikke som jeg forstod så der strikket jeg etter eget hode og satser på at det blir ok.
Doris starter med et I-cordopplegg som jeg ikke skjønte bæret av, så derfor har jeg bare laget et provisorisk opplegg og strikket I-corden i etterkant.       
Pinne nr, 2,5 på prikkedelen for å få det litt strammere rundt håndleddet og nr.3 på resten.                                         Passformen ble god, bortsett fra at tommelen er i det lengste laget, så om det blir flere par Doris , slett ikke usannsynlig vil jeg gjøre noen justeringer der.   Rauma finull er brukt nok en gang.14 kommentarer:

 1. Enda et flott vottepar. Jeg er virkelig imponert :D

  SvarSlett
 2. Det hender jeg ser en og annen spettmeis her, men mye sjeldnere enn i fjor. Pilfinken må det vel være tre ganger så mange av enn tidligere.

  SvarSlett
 3. Lekre votter! Nydelige farger du har valgt!

  Fortsatt fin mandag!

  Klem

  SvarSlett
 4. Veldig fine, tror de må på listen min :) klem fra Beth

  SvarSlett
 5. Tummen ser inte för stor ut faktisk men det känner du bäst själv. Fina vantar och behagliga färger :)

  SvarSlett
 6. Jeg kan desverre ikke gi noen votteråd (som du godt vet), men de ble knallfine akkurat slik som du har strikket de!

  SvarSlett
 7. Kjempefine votter. Likt godt fargane og. klem

  SvarSlett
 8. Fine votter! Stilig med kontrast i en svart kant:)

  SvarSlett
 9. Det var fine votter! Nydelige farger - som jeg ikke ville kommet på. Votter er så fint, man kan teste ut farger og garn i liten målestokk. Og Finull er et deilig vottegarn, det blir så varmt og godt.

  Jeg syns det er altfor mye styr å strikke I-cord først på votter - som bare forsvinner under jakkekanten uansett, så jeg strikker et par-tre rillerader (annenhver rett og vrang) i stedet. Det er en kjapp latmannsløsning.

  Ha en finfin dag!

  SvarSlett
 10. Knallfine votter! Herlige farger :)
  Ha en fin dag!

  SvarSlett
 11. Åh.. lekre votter!! Jeg hadde nok ikke heller kommet på den fargekombinasjonen selv, men det er jo det som er så gøy med å lese andre blogger! Gleder meg til å se flere votter her hos deg:)

  SvarSlett

Tusen takk for at du tok deg tid til å legge igjen en kommentar,
jeg setter stor pris på hver eneste en.