mandag 13. april 2015

Påskevottestrikk
Her er de, alle Soria Moria vottene mine. 
Jeg liker dette vottemønsteret til Tori Seierstad så godt at jeg ikke kan få strikket mange nok, og det er et mønster som inspirerer til lek med farger.  De første strikket jeg før påske og har brukt dem på mange turer. Både med ski på beina og som her når de første hvitveisene blir plukket 1.påskedag.
Neste par er som de første strikket i Rauma Finullgarn i forskjellige farger. Rauma Finullgarn er et flott garn til votter og fargespekteret er utrolig stort. Påskevottestrikken hadde jeg lyst til å være med på med en gang jeg leste om den, og da tenkte jeg det måtte bli et par til av ynglingsvottene. Denne gangen skulle det bli i påskefargene - gult, grønt og lilla.


Siste par er relativt fargefattige, bare tre farger og en enkle ribbevrangbord, men det funker det også.
De er strikket i Sjølingstad 2-trådsgarn, og på pinne nr 2,5 på vrangbord og nr.3 på selve votten akkurat som de andre.
Det gikk nok litt fort i svingene for plutselig satt jeg med to høyrevotter og ingen til venstre hånd. Nå har jeg en reservevott, må bare passe på å miste en høyrevott:)Påske på hytta og påske hjemme er to forskjellige klimasoner, så det ble både vinter og vår for mine votter og meg.

13 kommentarer:

 1. For en fantastisk samling Soria Moria-votter! Nydelige! Veldig vellykka fargeleik i påska :-)

  SvarSlett
 2. Så fine og så ulike de ble!

  SvarSlett
 3. Skikkelig fine votter! Og votte-sesongen er ikke over så kaldt som det er om dagen.

  Klem

  SvarSlett
 4. Fantastisk flotte vottar du har strikka :)

  SvarSlett
 5. Flotte votter, og gøy å leke seg med farger!

  SvarSlett
 6. Veldig fin fargepalett på disse. Mønsteret ser vanskelig ut, men kanskje jeg skal prøve :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg synes du skal prøve hvis du har strikket litt mønsterstrikk tidligere, altså med to farger samtidig Det er veldig greit forklart og det ser vanskeligere ut enn det egentlig er. Lykke til!

   Slett
 7. Du er jo helt rå på vottestrikk og fargelek! Veldig fine, alle sammen (og de i forrige innlegg også) ! Skulle ønske døgnet hadde hatt flere timer, så man fikk fargelekt litt mer... :-)

  SvarSlett
 8. Og vips hadde vi plukket deg ut som en av vinnerne i påskevottstrikken, for den kreative og flotte votteflokken i alle fargene! Send en mail til meretemonster @ gmail.com med adr, så skal jeg ordne med overraskelse fra vottelauget!

  SvarSlett
 9. Flotte votter du har strikket! Elsker fargene og hvert par ser jo så forskjellige ut for det om det er samme mønster:)

  SvarSlett
 10. For en samling votter!! Du er så flink med farger!!

  SvarSlett

Tusen takk for at du tok deg tid til å legge igjen en kommentar,
jeg setter stor pris på hver eneste en.