mandag 10. november 2014

Det var en gang........

Det var en gang ei strikkende kvinne som satt i sofaen sin og tenkte: " En gang hadde jeg en blogg som fortalte om mine strikkerier og en gang leste jeg blogger om andres strikkerier, men det er en stund siden og det har jeg lyst til å gjøre noe med."
Fritt etter forordet i den nye boka " Votter fra eventyrskogen"

Slik er det og så får tiden vise hva det blir til.

TorneroseJeg har strikket disse med 2-trådsgarn fra Sjølingstad. Oppskriften er laget for 3-trådsgarn, så hadde jeg brukt det rette garnet ville vottene blitt større. Slik de er i 2-trådsgarn er de for små til mine hender og passer nok bedre til små damer eller store barn.
Det kan i  noen tilfeller være en grei måte å endre størrelsen bare ved å skifte tykkelse på garn og pinner.
Garnet er i utgangspunktet ikke av det mykeste slaget, men passer fint til votter eller kofter vil jeg tro. Jeg har ikke så mye erfaring med det, men vottene ble mykere etter en vask og de klør ikke på mine hender.
De var morsomme å strikke og jeg likte godt muligheten til litt ekstra pynt ved hjelp av knapper og litt brodering, men det er selvsagt opp til enhver.
Det eneste jeg endret på er at jeg strikket vrangborden en god del lengre, jeg liker lange vrangborder.

Mønsteret er laget av Tori Seierstad.

Eventyrblomster


 


Virkelig et eventyrlig mønster! Aldri har jeg strikket noe liknende.
Eventyrblomstene snor seg fra håndflaten og inn på baksiden av hånden på eventyrlig vis. Det er en hel liten eventyrhage du går med på hendene dine hvis du er så heldig å ha et par av disse vottene. Framsiden av den ene votten er lik innsiden av den andre og innsiden av den første er lik fremsiden av den andre, ingenting gjentaes på vanlig vottemønstermåte. Her må du følge med når du strikker, men det er ikke vanskelig, det krever bare litt ekstra oppmerksomhet.
Jeg har valgt å strikke med to farger som ikke har så stor kontrast for å understreke og fremheve den evenrtyrlige hagen. Her må du se litt nøyere etter for å finne frem, alt er ikke like tydelig og opp i dagen i denne hagen.
Også på denne votten endret jeg  vrangborden. I oppskriften har den en rillestrikket vrangbord, men jeg har strikket rett og vrangmasker i to farger.
Dette mønsteret er også laget av Tori Seierstad.
Jeg har strikket med Ask - Hifa2 og pinner nr. 3

Mønstrene er fra e-boken "Votter fra eventyrskogen" . Boka har sju flotte votteoppskrifter laget av vottelauget som består av flere dyktige damer. De fleste av dere kjenner nok til både boka og damene,  iallefall de av dere som er på Ravelry, så jeg skal ikke skrive noe mer om den annet enn at den varmt kan anbefales.

9 kommentarer:

 1. Det var da hyggelig med et livstegn fra deg, og for noen søte votter! Synes det er så trist at det er så mange som har gått over til Instgram, det er liksom ikke det samme.......... Håper jeg ser mer fra din kant her på bloggen!
  Ha en fin uke.
  Klem fra Signe.

  SvarSlett
 2. Hei! Jeg syns i hvert fall at det er fint at du blogger! Det er både morsomt og inspirerende å se hva du strikker. Utrolig bra fargevalg her - de grønne og hvite er de fineste jeg har sett av den sorten, og Eventyrblomstene ble virkelig delikate! Jeg har jo strikket lua - og ja, det er et utrolig morsomt og spesielt mønster å strikke.
  Jeg driver og strikker en kofte som jeg så på Sjølingstad. (Vinterroser). Det ble en aldri så liten overdose med inspirasjon der, hehe :-)
  Ha en riktig fin strikkeuke!

  SvarSlett
 3. Lekre votter! Har lest mye fint om den boka. Kanskje den må på ønskelista til jul? Koselig at du er tilbake.

  God mandagskveld fra Ingunn

  SvarSlett
 4. Så hyggelig at du er tilbake på bloggen, og så med eventyrlige votter, da! Veldig stas!

  SvarSlett
 5. Så hyggelig, jeg gleder meg å høre fra deg igjen :-)) Herlige votter har du strikkt. Jeg liker farger og mønsteret er veldig deilig. Jeg må strikke ferdig skappel - jeg strikke og strikke - men etterpå jeg kan strikke mønster igjen... jipiiii
  Best jeg strikke min første kofte... med hyggelig gamle norsk mønster :-))) Jeg håper!!! det blir og jeg kan det!!!
  Hjertelig hilsene til deg. Ha en fin fin strikkenovember. I dag vi feire St. Martin og barn går med lykt/lanterne ute og jeg kjøpte til bondegård en and og lage mat (i steikeovn). Hilsene. Ha det veldig bra. Viola

  SvarSlett
 6. Tornerosevottene blir neste vottepar ut her i gården. De er ekstra fine i grønt, som du har valgt, synes jeg.

  SvarSlett
 7. Så flotte vanter du lager, de var helt nydelige :) herlige farver også

  SvarSlett
 8. Jeg forelsket meg helt i tornerosevottene dine jeg - de ble utrolig fine med ekstra pynt på :-)
  Eventyrblomstvottene var også flotte, og vakkert strikket. Gleder meg til å strikke flere par fra boka her.

  SvarSlett

Tusen takk for at du tok deg tid til å legge igjen en kommentar,
jeg setter stor pris på hver eneste en.