mandag 30. juni 2014

Lett som ei fjærDet har blitt lite strikking i det siste, og derfor lite blogging.
Jeg stikker innom for å fortelle om teppet som har fulgt meg de siste ukene;  tatt frem når strikkefingrene har protestert mot altfor lav aktivitet, og glemt og gjemt når resten av kroppen ville hvile.
Det er herlig enkelt og gjør seg nesten av seg selv, og krever så godt som ingen tankevirksomhet. Med andre ord et perfekt prosjekt for dovne/dårlige dager. Praktisk og greit med strikketøy som kan legges bort i dagevis og så bare fortsette strikkingen når det måtte passe, uten å streve med å finne ut hvor langt man er kommet eller hvor i mønsteret man er.
I fjor vår strikket jeg et annet teppe av restegarn, det er mye brukt og godt likt, men kanskje en smule tungt.  Nå hadde jeg lyst på et tynnere og lettere teppe. Et teppe man kan tulle seg inn på kjølige sommerkvelder, nesten som et kjempedigert sjal.
Jeg hadde ikke noe oppskrift, men her er en enkel forklaring på hvordan jeg gjorde.1 - Jeg begynte med tre masker og la ut 1 maske i begynnelsen av hver pinne helt til jeg ikke gadd mer. Akkurat hvor mange masker jeg hadde da er jeg ikke sikker på, men sånn rundt 350 tenker jeg.
2 -  For å få teppet rektangulært fortsatte jeg noen cm med  å øke i begynnelsen av 2. hver pinne samtidig som jeg strikket to masker sammen på slutten av samme pinne.
3 - Neste trinn er å strikke to masker sammen på slutten av hver pinne til der bare er tre masker tilbake.
4 - Fell og fest alle løse tråder. For ikke å få så mange tråder å feste har jeg strikket dem inn underveis, så her var det bare to tråder å feste.
5 - Vask og blokk.

Garnet er stort sett rester, men jeg har også brukt av enslige 50 gr nøster, sånne som bare ligger der fordi man bare har et av den fargen og som ble kjøpt en eller annen gang fordi det kunne jo være greit å ha. Og det var det jo
Alt er tynn ull, men forskjellige merker.
Teppet ble akkurat slik jeg hadde tenkt, og det er det sannelig ikke så hver gang et strikketøy blir det. Det er lunt, lett, mykt og deilig.

450 gr garn er strikket på lang rundpinne nr. 3.

11 kommentarer:

 1. Kjempefint! Nydelige glade farger!
  Ønsker deg en fortsatt fin sommer!

  SvarSlett
 2. Nydelig! Så kjekt at du hadde så mye rester som passet sammen fargemessig! Veldig lett og fint.

  SvarSlett
 3. Så fint! Fikk lyst til å strikke meg et sånt et jeg også :-)
  Ønsker deg en fortsatt god sommer!

  SvarSlett
 4. Nydelig! Et teppe med farger til å bli glad av. Nå ble også jeg inspirert til å strikke teppe, for rester og enslige nøster er det rikelig av her i huset også.

  God sommer fra Ingunn

  SvarSlett
 5. Det ser ikke ut som om du har brukt restegarn, for fargekombinasjonene ble veldig fine! Dette blir nok det perfekte sofateppet:)

  SvarSlett
 6. Det var utrolig flott! Kjenner jeg fikk lyst til å strikke et sånt, jeg også! Veldig fint med skråstrikket teppe, og fargene er jo aldeles perfekte.

  SvarSlett
 7. Kjempefint teppe, herlig å få brukt alle rester, gøy å strikke på tur!

  SvarSlett
 8. Fargene var utrolig vakkert satt sammen, sommerklem fra Beth

  SvarSlett
 9. Herlige strikketeppe - jeg liker dine fine sommerfarger - kjempeflott og en glad å se :-)
  Ha riktig fine sommerdager fortsatt. Hilsen til deg fra Viola.

  SvarSlett
 10. Kjempefint pledd! Og så tilfredsstillende å få brukt restegarn :)

  SvarSlett

Tusen takk for at du tok deg tid til å legge igjen en kommentar,
jeg setter stor pris på hver eneste en.