onsdag 30. oktober 2013

Se min kjole......

Barnebarnet ønsket seg en stripete kjole, og den skulle være rosa og hvit. Sånne ønsker er det veldig lett for farmor å forstå og enda lettere å gjøre noe med, for hva er vel bedre for farmor som elsker å strikke til barnebarna  enn å få slike bestillinger? Jeg kommer ikke på noen.
Denne kjolen har gått som en farsott på ravelry  (til nå er det 289 som har strikket den) og den har stått på strikkeønskelista mi lenge så når ønsket om stripete kjole kom var det ikke langt til strikkepinnene.
Det eneste lille problem jeg muligens kunne ha er at prinssess K er temmelig lunken til ull. Jeg ville jo gjerne at kjolen skulle bli noe mer enn garderobefyll. Jeg liker at det jeg strikker blir brukt, om det søles på og får flekker så ser jeg  ikke på det som noe minus, men heller som en stjerne på min strikkehimmel. Det betyr jo at plagget blir brukt og likt, og det er jo derfor jeg strikker. Skulle jeg være  redd for at mine strikkerier skulle bli ødelagt av lekende og levende barn hadde jeg aldri strikket til dem.
Men tilbake til garnvalget; jeg elsker ull og vil så gjerne at alle andre også skal få øynene opp for ullens kvaliteter, og velger man bare rett ull så behøver den slett ikke verken klø eller stikke. Det er i allefall det jeg tror. Denne kjolen ville jeg fryktelig gjerne strikke i ull, men jeg ville også at den skulle bli brukt og da måtte den være både lettstelt og lettvasket. Jeg har lett med lys og lykt for å finne et slikt garn, og innser at jeg må ty til enten blandingsgarn eller superwash.


I slike stunder er det innmari kjekt å være ravelrymedlem, jeg logger inn og begynner å sjekke hva slags garn andre har brukt, og jeg ender opp med Cascade Heritage sockyarn som er et helt nytt garn for meg. Det er et blandingsgarn, 75% merino ull og 25% nylon, men jeg ser flere har brukt det til denne kjolen så jeg bestemmer meg for å gi det en sjangs. Det er bare et lite minus, jeg må bestille over nett fra USA og kan bare belage meg på at det drøyer noen dager før jeg kan ta fatt.

Garnet viser seg å være både mykt og glatt, faktisk deilig mykt til sokkegarn å være og kan umulig klø. Det er slett ikke verst å strikke med og maskene faller pent og pyntelig.
Strikkefastheten stemmer ikke helt med mønsteret så der måtte jeg foreta noen justeringer.
Jeg gjorde som vanlig andre justeringer også, prinssesse K ønsket seg kjole med korte ermer, og det er jo praktisk for da kan den senere hen brukes som tunika.
Jeg ville ikke strikke forstykket med alle knappene så derfor laget jeg bare vanlig raglanfellinger.
Det ble et vellykket prosjekt, prinssesse K er superfornøyd får jeg høre og farmor håper hun bruker den hver gang hun har lyst.

Mønster: Nova
Garn: Cascade Heritage Solids, strikkefasthet 25m pr 10 cm
Pinner. Nr 3
Hvor mye jeg brukte husker jeg ikke nøyaktig, men sånn ca 100 gr av hver farge.2 kommentarer:

 1. Yndig kjole!! Det er noen heldige barnebarn du har!
  Cascade Heritage sokkegarn får du faktisk kjøpt her i Norge også - hos Projo (nettbutikk). Det er utrolig populært og selger som bare det. Har noen hesper selv også, men har ikke prøvd det enda.
  Ha en fin aften!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det visste jeg ikke, takk for opplysningen. Jeg kunne godt tenkt meg å strikke mer med garnet så neste gang "drar" jeg ikke helt til junaiten.

   Slett

Tusen takk for at du tok deg tid til å legge igjen en kommentar,
jeg setter stor pris på hver eneste en.