mandag 28. oktober 2013

Høstvarmt strikk for halsen


Jeg liker ikke å fryse, liker ikke å være kald verken på føtter, hender eller noe sted for den saks skyld .
Nå som dagene blir kortere og kaldere er det bare å boltre seg i garn og pinner og dukke ned i mønsterbøker, ravelry eller andre blogger for inspirasjon, og lage noe som varmer. Endelig er det tid for skjerf igjen. Jeg elsker å gå med skjerf, men det ser unektelig litt rart ut med strikkeskjerf om sommeren, men nå, nå er tiden for skjerf tilbake!
Jeg blir veldig lett inspirert og får lyst til å strikke både det ene og det andre, og begynner gjerne, men så et eller annet sted stopper det ofte opp. Jeg har en hel haug med påbegynte strikkeprosjekter som for lengst er oppgitt. Nå ligger de bare i en kurv og venter på at opprekkningsmonsteret skal finne dem.
Formen har vært heller laber i det siste så det er ikke så mye jeg har orket å strikke, men noe blir det jo, og med dette noe har jeg tenkt å lage de første strikkeinnleggene her på min splitter nye blogg.
Først ut blir Hitchiker, et sjal/skjerf mønster som jeg har sett haugevis av på ravelry.
Det greie med dette sjalet er at man kan strikke så stort eller lite man lyster, så når man ikke orker mer, er lei eller garnet tar slutt så er sjalet ferdig! Supert!
Jeg har strikket to, pluss et som er nesten ferdig. De to her er begge strikket med sokkegarn og er del i mitt garnlagerkrympe prosjekt.
Jeg hadde nok ikke valgt disse garntypene om jeg skulle kjøpt nytt garn til sjalet. Da ville jeg valgt et mye mykere garn, for å få den ekstra gode følelsen rett mot en sart halshud. Men når det er sagt så funker disse greit nok, de klør ikke, men mangler bare det lille ekstra.


Mønster: Hitchiker Ravelry mønster
Pinner: 3,5 (tror jeg, det er en stund siden de ble strikket)
Garn: Husker ikke, annet enn at det er sokkegarn
Blått: 135 gr.
Rødt:103 gr


5 kommentarer:

 1. Gratulerer med ny blogg. Jeg henger med og gir ikke slipp før jeg må :D Alltid koselig å kikke innom hos deg. Håper denne bloggen fungerer som den skal.

  SvarSlett
 2. Jeg må snart se å få strikket meg en Hitchiker, den er jo så fin og jeg har jo litt restegarn på lur...
  Ha en fin dag!

  SvarSlett
 3. Gratulerer med ny blogg! Glad jeg "fant deg" før du legger ned den gamle. Lettelse å se at du fortsatt har tenkt å blogge om strikketøy og hage (elsker hagepostene dine).

  Elsker fargekombinasjonen på det første skjerfet!

  SvarSlett
 4. Gratulerer med ny blogg! Og to deilige skjerf - det øverste minner en del i fargene om et jeg har strikket, og det bruker jeg masse!

  SvarSlett
 5. fine sjaler, lekre farger, særlig den første. skal nok innrømme at et eller annet sted gjemt langt ner i et skap ligger en halvferdig hitchhaiker her og...

  SvarSlett

Tusen takk for at du tok deg tid til å legge igjen en kommentar,
jeg setter stor pris på hver eneste en.