torsdag 31. oktober 2013

RillejakkeJa, sånn kan det gå når en for sløv til å  sjekke strikkefasthet før strikkinga er nesten ferdig. Jeg synes nok den så en tanke stor ut mens jeg strikket, men gadd ikke sjekke og fikk ikke målt skikkelig for på toppen av det hele hadde jeg valgt en litt kort rundpinne.
Jakka er fin og jeg liker både farge og kvalitet på garnet, og mønsteret er enkelt, lett å strikke og gjort i en fei.
Det er forresten mange fine mønstre i boka til Lene Holme Samsøe, så jeg ser ikke bort fra at det kommer mer derfra på pinnene, men kanskje det hadde vært en ide å huske å sjekke strikkefasthet først.
Den skulle egentlig være en barselgave til en nyfødt, men jakka er vel mer passe til en 1-åring vil jeg tro. Godt barn vokser, neste vinter tenker jeg den blir super.
Jeg gjorde noen forandringer på mønsteret (som jeg pleier), Avfellingen på ermene og nedekanten strikket jeg på samme måte som jakka starter, med en pinne vrang på vranga før jeg felte av på rettsiden. Jeg hoppet over flettene på raglanøkningene, og plukket opp masker langs ermkantene og felte av med 3 pinner. På engelsk heter det 3 needle bind of, et greit og forklarende begrep, men har vi noe sånt navn på norsk mon tro? Jeg strikket jakka  etter lengdemålene til str. 1 år men la opp og hadde masketallet til 0-3 mnd.

Det er en av fordelene med å strikke ovenfra og ned, det blir lett å forandre str. hvis man strikker med annen strikkefasthet enn den oppgitte, hvis størrelsen ikke betyr noe vel og merke.
Jeg er fornøyd med jakka, men knappene er ikke så bra. Siden jeg begynte med den minste størrelsen kommer knapphullene litt for tett, og blir for mange.
Det var ikke nok av samme type knapp til hele jakka i knappeboksen min, så neste gang jeg er i byen må jeg kjøpe nye knapper.

Mønster: Rilletrøye fra boka  Babystrik på pinde 3 av Lene Holme Samsøe.
Garn:  Isager alpaka 1 og Isager Tvinni strikket sammen, ca 140 gr
Pinner: 2,5 og 3


9 kommentarer:

 1. Synes jakken ser fin ut! Godt å ha noe å vokse i!

  Ha en fin torsdagskveld!

  Klem

  SvarSlett
 2. Om siste bilden er innsiden av ermen er jeg skikkelig imponert, så fint handverk! Jakken ser fin ut og akkurat de ulike knappene satte prikken over i synes jeg :)

  SvarSlett
 3. Så flott jakke :) Likte fargen godt!
  Marius sokkene har jeg funnet oppskrift på i Marius boka.
  Ønsker deg en flott helg!!

  SvarSlett
 4. Så søt jakke med nydelig farge. Vil også ønske deg velkommen som følger, jeg la meg til hos deg også for å følge med på hva du strikker. Takk for tipset til link på sjaloppskriften du hadde i et tidligere innlegg :-)

  SvarSlett
 5. Det er aldri noe problem med den pølsa som er for lang, sa bestemora mi bestandig. Og det er jo sant; barn vokser, og en dag passer jakka :) Syne den var kjempefin!
  Nå har jeg lagt til den nye adressen din!
  God helg!

  SvarSlett
 6. Søt er jakken. Veldig fin også knapper. Ha en fin kveld.
  Hilsen kommer fra Viola... til deg.

  SvarSlett
 7. Det er helt klart en fordel med å strikke til barn at de faktisk vokser inn i ting :) Ikke for det, jeg har vel vokst inn i ett og annet plagg oppigjennom, jeg også... Men fin var den!

  SvarSlett
 8. Nydelig og forseggjort jakke! Det gjør jo ingen ting at jakka er for stor - det hadde vært verre om det hadde vært omvendt! Husker jeg syns det var helt ok å få for store klær i barselgave - man får jo oftest mer enn nok i str 0-3 mnd. Greit å ha litt til neste voksetrinn også!

  SvarSlett

Tusen takk for at du tok deg tid til å legge igjen en kommentar,
jeg setter stor pris på hver eneste en.