tirsdag 10. desember 2013

Stolt som en hane

Mitt aller første par  mønsterstrikkede votter er ferdige, og jeg synes faktisk det er grunn til å kjenne på en smule stolthet. Jeg er ikke overbegeistret for vottestrikking, men skulle så gjerne vært det.
Det finnes så mange flotte votter å strikke og lysten er der stadig vekk, men å gjøre det....?
Nå har lysten til å bli vottestrikker vokst enda mer så kanskje er det håp om at jeg en dag strikker votter med like stor selvfølge og letthet som jeg strikker sokker?
Jeg falt pladask for torirots mønster og bestemte at nå eller aldri. Nå skulle det bli vottestrikking på meg også, og denne gangen skulle de bli ferdige! Det ligger en del halvferdige votter her i huset, for det mangler altså ikke på begynnervilje, det er verre med avsluttningsviljen.

Jeg begynte på fredag og har nistrikket hele helga i redsel for at avsluttningsviljen skulle forsvinne, men jeg klarte det og de ble ferdige!
Mønsteret er flott og jeg har lyst på et par til i andre farger for jeg er ikke superfornøyd med fargevalget, og så var det så gøy!
Mønsteret er i og for seg ikke komplisert, men det har hyppige fargeskift så her gjelder det å holde fokus.
 Baksiden av votten har sitt eget mønster, og det er like fint som hvilken som helst forside.
Jeg har strikket dem nedenfra og opp, men mønsteret gir deg mulighet til å velge om du vil strikke ovenfra og ned eller nedenfra og opp.
Mønster: Blomekrans av Tori Seierstad. Det kan kjøpes på Ravelry
Pinner: 2,5
Garn: Forskjellige slags tynt ull:  Geilsk, Malsen og Mor og Spire

21 kommentarer:

 1. Heia!

  Jeg ble skikkelig glad av å se disse vottene dine!! Med så mange farger må en jammen holde fokus:) Kjenner igjen nistrikket i frykt for at det skal bli en ufo…. Kanskje du nå er votte-strikke-hekta likevel?? Jeg ble ikke skremt av de tre parene jeg strikka i høst… Det blir flere!!

  Fortsatt god adventstid!!

  Vennlig hilsen tantemaraj

  SvarSlett
 2. Kjempefine votter! Og så fine gensere, speielt den i rødt med så flott modell ;-)

  SvarSlett
 3. Du har all grunn til å være stolt for de var vakre :)

  SvarSlett
 4. Hvilken flotte votter, varmer dobbelt opp disse. Fargene må jo spre solskinn også :)

  SvarSlett
 5. Det var ikke småtteri du dro i vei med heller! Det finnes mange mønstervotter som er mye enklere å strikke. Men vottene er jo superfine! Godt jobba!

  Ha ei fortsatt fin førjul!

  Klem

  SvarSlett
 6. Å, det er så spennande å sjå kor mangfaldig dette mønsteret er - med ulike fargar!
  Med den svarte bakgrunnen du valde fekk eg assosiasjonar til bunads-broderi! Stilig!

  Eg har allereie lagt nye fargar klare til mine Blomekrans-vottar nr 2.
  Kanskje blir det ei heil blomstereng inne på Raverly til slutt!

  SvarSlett
 7. Å de ble fine, helt unikt mønster spør du meg, har ikke sett lignende før jeg. Takker for link til mønster :-) ha en fin kveld.

  SvarSlett
 8. Utrolig lekre votter!!!! Godt du fikk lyst på å strikke votter for dette er du god til. Mønsterfargene er veldig fine!!! Er det bunnfargen du er misfornøyd med??

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei, det er greit nok med svart som bunnfarge, men jeg synes den orange stakk seg litt vel mye frem. Men det blir ganske sikkert flere votter, for nå har jeg fått smaken

   Slett
 9. Fantastisk fine. Herlige fargeklatter i en grå sørlandsvinter.

  SvarSlett
 10. Så fine og fargerike! Jeg deler på facebook, jeg :-)

  SvarSlett
 11. Du har et utrolig talent for farger, kjempefine votter.

  SvarSlett
 12. Du har et utrolig talent for farger, kjempefine votter.

  SvarSlett
 13. Disse var noe å skrive hjem om, som vi sier!
  Kjempefine!

  SvarSlett
 14. Nydelige! Nå kan du være stolt ja!

  SvarSlett
 15. Du er altså så flink med farger og disse ble kjempefine!

  SvarSlett
 16. Hei igjen, her er kopi av svaret på bloggen min:

  Til elle-melle: Du tenkjer på boka "Vantar för alla årstider"? Eg bestilte frå www.adlibris.com (kosta berre kr 159), men det er sikkert andre nettbokhandlar som sel boka også. God strikking!

  SvarSlett
 17. Stor fine votter du har strikket. Deilig mønsteret. Jeg hadde begynnt denne år med første vottermønsterstrikke også.
  Og nå jeg vil strikke mer votter med mønster, men det er ikke så mye tid. I alle fall jeg strikker votter med mønster igjen :-)
  Masse glede deg med strikke videre jeg ønsker. I dag er vintersolverv, i morgen fjerde advent og da... to ganger bli vi våken heissa da er juleaften. God jul din og dine. Klem fra Viola

  SvarSlett
 18. Så utrolig vakre disse vottene ble. Jeg er heller ingen vottestrikker, men disse tror jeg faktisk at jeg må strikke.
  Ha en fin helg.

  SvarSlett
 19. Godt nytt år, Marit! Jeg prøver å vende tilbake til bloggingen, og har heldigvis fått lagt den nye bloggen din på blogglista mi!

  Disse vottene var knall-lekre, og jeg syns de sterke fargene med stor kontrast bare var flotte. Særlig på håndflatesiden var det nydelig!

  Jeg er nok litt som deg, jeg faller så lett for votter og votteprosjekter, men så går jeg litt lei innen vott nr to er ferdig... Skal prøve å få gjort noe med det der, votter er så flotte gaver! Lett å gjøre personlige, man kan bruke alt slags garn, selv til de litt kløete, og man kan bruke bittesmå rester og kombinerer garn i vildens sky.

  Så mange godord om vottestrikk, skulle jammen tro jeg elsket det! Hvor ligger feilen, egentlig?

  Takk for ny votteinspirasjon!

  SvarSlett

Tusen takk for at du tok deg tid til å legge igjen en kommentar,
jeg setter stor pris på hver eneste en.