tirsdag 3. desember 2013

Next year in Lerwick - teststrikk

Siste maske er strikket og siste tråd er festet. Mitt mest krevende strikkeprosjekt noensinne ble ferdig for noen dager siden, jeg har bare ventet på en anledning til å få tatt noen bilder med genseren på, og i dag ble dagen. Det er ikke all verdens fotolys ute nå om dagene, men bilder ble det, og det er dattera som stiller som modell.
Dette har vært en fryd fra begynnelse til slutt, og jeg er kjempeglad for at jeg fikk teststrikke.
Fargene gjør meg glad, det var moro sette å sette dem sammen, men også en ekstra utfordring etter som jeg hadde bestemt meg for å bare bruke garn jeg hadde fra før. Resultatet ble bra og jeg er godt fornøyd.
Selv om det har vært mye kos er det godt å være ferdig, jeg ser alltid fram til å bli ferdig, hvert eneste strikketøy bør helst bli ferdig så fort som mulig. Hvorfor er det sånn mon tro? Det er jo egentlig mest av alt for strikkingens skyld at jeg driver med dette. Hadde det vært behovet for klær så ville det være mye fortere og lettere å bare kjøpe dem.
Det er alltid en god følelse å vite at nok en gang kom jeg i mål. Denne her gangen er godfølelsen litt frynsete, slik det blir når resultatet ikke blir presis som forventet.
Det har ingenting med mønsteret å gjøre, bare med meg og mine litt for kjappe vurderinger.
Jeg er ikke og har aldri vært flink til å følge et mønster til punkt og prikke, det er alltid noe jeg gjør på min måte, et eller annet som forandres underveis. Denne gangen hadde jeg bestemt meg for at nå skulle det skje, jeg skulle strikke hver maske slik det stod i oppskriften. Det var jo tross alt et teststrikk og jeg har aldri teststrikket før så alt jeg eier og har av nøyaktighet skulle frem og opp. Jeg klarte det ikke denne gangen heller.
Det er ikke mange avvik, men de er der. For det første så har jeg strikket noen masker i raglanøkningene i feil farge, og for det andre så har jeg laget vrangborden på ermene litt smalere.
Den mest alvorlige tabben jeg gjorde var å ikke sjekke strikkefastheten underveis, men bare gå ut fra at den stemte, noe den ikke gjorde. Jeg har jo strikket med dette garnet før og gikk ut fra at strikkefastheten min ville være som den var sist.
Derfor gikk jeg ned i pinnestørrelse og resultatet er at genseren ble for liten!!!!
Kan du forestille deg følelsen når alt er ferdig?'


Heldigvis så  passer den bedre etter litt strekk og dra i våt tilstand, men stadig vekk litt for trang etter min smak. Men jeg kan og vil bruke den!
ravelry  har jeg notert opplysninger om garn og pinner.

Takk til torirot som har laget et flott mønster, og takk for at jeg fikk lov å teststrikke!


21 kommentarer:

 1. Åh, strikkefasthet. Som mønstermekker er det min største frustrasjon at strikkere ikke sjekker den, men når det er sagt: Jeg synes denne genseren sitter akkurat som den skal på deg, jeg. Som jeg allerede har sagt andre steder, kanskje noe av det vakreste jeg har sett, fargemessig. Den er bare så vakker, de fargene er som en skattekiste. Nydelig! Nydelig!
  Kjempeflott resultat, som du selvfølgelig skal være stolt av. Tenk å få dere to ved siden av hverandre, Tori i den blå, du i denne ... Forsidebilde-kvalitet, spør du meg.

  SvarSlett
 2. En helt nydelig genser!!! Jeg håper da inderlig at du kan bruke den :D

  SvarSlett
 3. Så fine farger du har valgt.

  SvarSlett
 4. Fantastisk flott genser. Nydelig mønster som alltid når det kommer fra torirot!

  SvarSlett
 5. For en nyyydelig genser den var virkelig vakker, tror det er den vakreste genseren jeg noensinne har sett. Takker og for link til hun som har laget mønstret, ha en fin adventskveld - klem :-)

  SvarSlett
 6. Den er jo kjempefin til dattera! Denne får du ikke ha i fred. Nydelige farger du har valgt! Jeg hadde nok strikka en til som var stor nok.
  Lykke til om du velger det!

  Klem fra Ingunn

  SvarSlett
  Svar
  1. Har tenkt tanken, og det kan nok være at jeg gjør det om en stund for mønsteret er virkelig fint

   Slett
 7. Oioioi! Denne var flott! Nydelige fargekombinasjoner du har satt sammen:) Trasig at den ikke ble riktig i størrelsen, men håper du får til å bruke den likevel:)

  SvarSlett
 8. Så flott genser) Og en nydelig datter. Du kan være stolt av begge deler :)

  SvarSlett
 9. Men du så vacker den blev. Alldeles otrolig flotte färger och mönstret gör att dom kommer helt till sin rätt. Den passar ju den fina modellen perfekt. Kan du inte sticka en till lite större då,om inte nu så om en stund?

  SvarSlett
 10. Den ble helt nydelig! Ekstra artig at du kun brukte garn du hadde liggende, og enda så ble fargekombinasjonene så fine (...ved nærmere ettertanke er det kanskje fordi du har fryktelig mye garn...)

  Den ser ikke en millimeter for liten ut på modellen, sitter kjempefint. Håper du også får gleden av den. Det har du virkelig fortjent etter å ha fullført et slikt omfattende prosjekt.

  SvarSlett
 11. Den er virkelig nydelig i fargene du har valgt! Bra jobba! Tusen takk :-)

  SvarSlett
 12. Takk for hyggelig kommentar i bloggen min.
  Den genseren du har strikket er noe av det fineste jeg har sett og fargene er helt skjønne sammen. Nå går jeg bare og venter på at mønsteret skal komme til salgs. Håper det ikke tar altfor lang tid før det kommer.
  Ha en fin førjulstid.

  SvarSlett
 13. Oi, oi, oi!!! For et flott arbeid!! Nydelig fargespill:) Måtte du få masse glede av denne!! (Eller glede noen andre om du ender på ny til deg selv!)

  SvarSlett
 14. Så vakker genser! Utrolig flott!

  SvarSlett
 15. Så flott!!! Jeg syns den var fin i blå, men dette ble enda finere. Utrolig vakre farger!

  SvarSlett
 16. Denne genseren er bare helt nydelig! Den frister veldig, men jeg har "et par ting" jeg må strikke ferdig først! De vottene du har strikket etter toirotmønster er da riktig lekre begge parene! Men de i vottealongen...jeg vet ikke riktig hva jeg synes. Mulig jeg rekker opp, og går over til tynnere pinner og en lysere blå...

  SvarSlett
 17. Nádherné pletení, jste moc šikovná ♥

  SvarSlett

Tusen takk for at du tok deg tid til å legge igjen en kommentar,
jeg setter stor pris på hver eneste en.