torsdag 26. mars 2015

Askeladden og Soria Moria

                                                   
I natt kom det snø og vinter her sør! Jeg liker det ikke, helt bestemt og definitivt IKKE!
 Den gode trøsten er at det varer nok ikke så lenge denne gangen heller. Men bare for å ha sagt det, jeg synes det er altfor sent og overhodet ikke betimelig.
I hagen stod krokusen i full blomst og de av tulipanene som ennå ikke var blitt rådyrmat stod med lange blader og tydelige knopper. Påskeliljene hadde en sjangs til å blomstre til påske for de også har store knopper og var klare for den siste innspurten.
Det er faktisk ganske rart, her har jeg gått og ventet på vinter og snø i mange måneder og så kommer den nå! Nå som jeg hadde vent meg til at det var bart, at det var blomster og vår. Jeg er slett ikke interessert i snø her hos oss nå. Den kan mer enn gjerne holde seg i påskefjellet og trenger overhodet ikke dette ned her!. Bare så det er sagt.

Vottene i snøen er Askeladden av Annepålandet. Jeg har tenkt å være med på påskevottestrikk  og disse er for så vidt innenfor reglene, men jeg bruker dem som et lite vorspiel på en måte
.Jeg har brukt rester etter diverse sokkeprosjekter i Sterk. En av de grå vottene har fått en liten hvit tupp,  bare fordi jeg manglet akkurat noen få meter for å få begge vottene helt grå. Men jeg synes ikke det  gjør noe, er det rester så er det rester. Ta å sjekk de fine restevottene som Annepålandet har laget av nydelig årgangsgarn!
Dette er en super oppskrift som jeg helt sikkert kommer til å bruke igjen og igjen. Takk Anne!Så til en ny utgave av Soria Moria. Dette er en av vottene jeg hadde tenkt å ta med på påskevottestrikken.
Siste tråden ble festet i dag tidlig og jeg bare måtte ut å ta noen bilder mens det ennå var snø her. De er ikke vasket ennå, for det turde jeg ikke ta meg tid til.
Jeg regner med at innen de er vasket og tørket så er det bart og snøfritt igjen, så skulle det være snø på bildene fikk det bli sånn.
Jeg liker denne oppskriften veldig godt. Den er morsom å strikke, godt skrevet og den inviterer til fargelek, - og DET er noe jeg setter pris på.
Det kommer garantert flere, og kanskje allerede nå i påska.
Hvis den neste skal bli en påskevott tror jeg kanskje jeg vil gå for skikkelige påskefarger. Lilla, grønt og gult kanskje? Får se når dykket i garnkurven er gjort.
Soria Moria er strikket i Rauma Finull på pinner nr. 2,5 og 3. Rauma Finull er  herlig til votter og det kommer i utrolige mange farger, så her er det virkelig valgets kval både i butikken og her hjemme når nye votter skal startes på.
6 kommentarer:

 1. Til disse vottene passer det så absolutt med snø selv om den gjerne kunne kommet tre måneder før.
  Synes vottene dine er riktig fine. Soria Moria er jo skikkelig stilige.

  Hilsen fra Ingunn som også snør ned.

  SvarSlett
 2. Her var det mange flotte vottar. Og restevottar er fint. Nydeleg farge på Soria Moria vottane. God påske :)

  SvarSlett
 3. Flotte votter! Ja, mars er uberegnelig, slår tilbake med vinter av og til… ha en herlig helg!

  SvarSlett
 4. Du er så inspirerende med fargebruken din! Vakre soriamoria!

  SvarSlett
 5. Ja, for ein fantastisk farge-mix på Soria Moria! Som eit gnistrande lava-utbrot! Forstår eg deg rett har du berre brukt Finull på vottane? Raudnyansane ser ut som fargeskift-garn (a la Kauni), men du har kanskje brukt mange (?) ulike garnrestar i Finull? Veldig moro å sjå at du er med i Påskevott-strikken vår!

  SvarSlett
 6. Så mange votter har du strikkt. Veldig vakre farger. Og kjempeflott nye Soria Moria... super fine :-))
  God påske og klem fra Viola

  SvarSlett

Tusen takk for at du tok deg tid til å legge igjen en kommentar,
jeg setter stor pris på hver eneste en.